MAKLUMAN PENTING!! Kepada ahli perpustakaan, anda DIWAJIBKAN membawa Kad Pengenal Pegawai untuk membuat pinjaman buku. Sekiranya tiada, sila buat kad tersebut di Bahagian Operasi Dan Kebombaan Negeri masing-masing. Sila maklum pada kami sekiranya anda telah bertukar ke mana-mana tempat pertukaran bagi pengemaskinian data ahli anda. Kerjasama anda amat dihargai. Terima kasih.

Thursday, May 5, 2016

UCAPAN SEMPENA HARI ANGGOTA BOMBA SEDUNIA OLEH MENTERI KPKT
 

Tidak dinafikan, tugas yang digalas anggota Bomba kian mencabar saban hari, dengan penambahan pesat jumlah penduduk di negara kita, juga kemalangan dan bencana. Namun kita tidak harus khuatir kerana apa yang pasti, pasukan Bomba di seluruh pelusuk negara sudah siap sedia berkhidmat dalam membantu ketika pertolongan dipinta.

Mereka meletakkan diri mereka dalam pelbagai situasi yang amat merbahaya demi menyelamatkan nyawa dan harta benda. Mereka sentiasa bersedia menabur bakti, tanpa mengira masa, kaum & agama.

Sempena sambutan Hari Anggota Bomba Sedunia 2016 ini, saya ingin menzahirkan penghargaan yang paling tinggi kepada setiap ahli Bomba yang sentiasa memberikan khidmat yang terbaik kepada rakyat dan seluruh negara. Bomba Tonggak Penyelamat Negara!

- DATUK ABDUL RAHMAN DAHLAN


Sumber kredit : Facebook Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia

No comments:

Post a Comment

Terima kasih di atas komen / cadangan anda...


Unit Pusat Sumber Dan Dokumentasi, Jabatan Bomba Dan Penyelamat Malaysia